Anasayfa | Arşiv | İletişim | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

400 STK BARIŞ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Doğu ve Güneydoğu illerindeki barolar, sendikalar, meslek örgütleri ve iş çevrelerinin katıldığı 'Bölge Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştay'ının toplantısı Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto

Kategori  Kategori : Gündem
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 64
Tarih  Tarih : 19 Temmuz 2010 02:29

Doğu ve Güneydoğu illerindeki barolar, sendikalar, meslek örgütleri ve iş çevrelerinin katıldığı 'Bölge Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştay'ının açılış konuşmasını gerçekleştiren Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, "Siyaset kurumunun çözüm üretemediği, şiddetin gittikçe diyalogun gelişmesine engel olduğu koşullarda toplumun vicdanını harekete geçirmek amacıyla bir aradayız. Hükümet başta olmak üzere tüm ilgili kesimlerin bu ses kulak vermelerini diliyorum. Yarın çağrımızı dinleyecek kimseyi bulamayabiliriz." dedi. Diyarbakır'da bir süre önce 99 sivil toplum örgütünün yaptığı 'Silahları bırak' çağrısının ardından, 'Bölge Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştay'ında bir araya gelen 400 STK, yeni bir çağrı yaptı. Sümerpark Resepsiyon salonunda başlayan ve bir gün sürecek çalıştayın ardından, yarın ortak bir bildirinin yayınlanması bekleniyor.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, "Bir kez daha canımızı acıtan, içimizi sızlatan çatışmalar nedeniyle bir aradayız. Her çatışma ve ölüm haberi ile gerçekte hepimiz insanlığımızdan bir şeyler yitiriyoruz"dedi. Kendilerini toplantı ve çağrı yapmaya iten etkenin topluma karşı duydukları ahlaki ve vicdani sorumluluk olduğunu belirten Aktar, çözüm yönteminin diyalog, müzakere ve uzlaşmadan geçtiğine inandıklarını söyledi.

'ŞİDDET, KÜRT MESELESİNİN SONUCU'

Aktar, şiddet ve çatışma dilini reddettiklerini ifade ederek, "Ancak ne yazık ki Kürt meselesi gündeme çatışma ve ölüm haberleriyle gelmektedir. Yeni dönemde başlayan çatışmalarla gerek hükümet, gerek muhalefet partileri ve gerekse devlet kurumları 1990'ların Kürt meselesini güvenlik meselesi olarak kabul eden geleneksel devlet politikasına dönme işaretleri vermektedir. Devlet kurumları bir türlü bu ülkede bir Kürt meselesi olduğunu kabul etmeye ve sorunu Kürlerle diyalog geliştirerek çözmeye yanaşmamakta, şiddeti Kürt meselesinin sonucu olarak değil nedeni olarak görmektedirler" diye konuştu.

BU SESE KULAK VERİN, YARIN KİMSEYİ BULAMAYABİLİRİZ'

Siyasetin çözüm üretmek yerine kilitlendiğini ve militer bir dilin egemen olduğunu savunun Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar şöyle dedi:

"Siyaset kurumunun çözüm üretemediği, şiddetin gittikçe diyalogun gelişmesine engel olduğu koşullarda toplumun vicdanını harekete geçirmek amacıyla bir aradayız. Kürt meselesi gerçekte bir adalet meselesidir. Bu gün burada yapacağımız toplantı sonucu kendi vicdanlarımızın sesini yükselterek toplum vicdanını harekete geçirebilirsek adaleti gerçekleştirme amacına katkı sunmuş oluruz. Burada çıkacak sonuç, içinde yaşadığımız toplumun vicdani sesi olacaktır. Bu nedenle, hükümet başta olmak üzere tüm ilgili kesimleri bu sese kulak vermelerini diliyorum. Bugün vicdani ve ahlaki sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmezsek yarın çağrımızı dinleyecek kimseyi bulamayabiliriz."



SON DAKİKA HABERLERİ

Ahmet Altan Ahmet Altan
Acayip memleket
YazıYorum-Ferat YazıYorum-Ferat
Açılım bombaya dönüşürse
Etyen Mahçupyan Etyen Mahçupyan
Travma bizimdir, bizim kalacak...
Rasim Ozan Rasim Ozan
Parti içi demokrasi safsatası
Suzan Samancı Suzan Samancı
Roj Tv neden Türkiye'den yayın yapmasın
Özgür Amed Özgür Amed
NEDEN İNADINA BARIŞ
Cevat Düşün Cevat Düşün
Türkiye` de Sanik Olmak Bir Kamu Görevidir
Mahmud Hocaoğlu Mahmud Hocaoğlu
Çözüm: Federasyon
Benjamin Benjamin
Spor sadece futbol değildir
Eğitimci Eğitimci
Eğitim Üzerine
Av.Bülent Temel Av.Bülent Temel
301 DEĞİŞMEDİ

ANKET

Sizce Açılım neyi ifade ediyor?










Tüm Anketler



Döviz

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.4994 1.5066
  Euro 1.9241 1.9334

Ajansdiyarbakir.com © Tüm Hakları Saklıdır. Yazarlar ve editörler yazdıkları haberlerden ve yazılardan sorumludur. Dış yazarlardan gerekli izinler alınmıştır. Haberler kaynak gösterilerek alınabilir.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi