Anasayfa | Arşiv | İletişim | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKTÖR YOLSUZLUK İDDİASIYLA GÖREVDEN ALINDI

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Eskimez'in, tıbbi cihaz alımı ihalesinde usulsüzlük yaptığı iddia edilmesi nedeniyle görevden aldı.

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto

Kategori  Kategori : Son Dakika
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 96
Tarih  Tarih : 26 Şubat 2010 01:53

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Eskimez'in, tıbbi cihaz alımı ihalesinde usulsüzlük yaptığı iddia edilmesi nedeniyle görevden aldı.

iki yıl önce dekanlığa atanan Eskimez,
YÖK
Disiplin Kurulu kararı ile görevden uzaklaştırıldı. Olayın, bazı basın kuruluşlarınca 'eski- yeni yönetim kavgası' şeklinde yansıtılması ise üniversite yönetiminin tepkisini çekti.

Yazılı bir açıklama yapan rektörlük, herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı benimsediklerini vurguladı. Açıklamada, "Tüm bu samimi ve özverili çalışmalarımıza rağmen, çeşitli zamanlarda yanlış bilgilendirme ve yönlendirmelerin etkisi ile bazı gruplar tarafından kamuoyuna yapılan mesnetsiz ve taraflı açıklamalar üniversite camiamızı ve halkımızı derinden üzmektedir." denildi.

Diş Hekimliği Fakültesi'nin makine ve cihaz alımları ihalesinde usulsüzlük yapıldığı ihbarı üzerine yapılan mali denetimlerde ihale Yasası'na aykırı işlem tespit edildiğini belirleyen üniversite yönetimi, konuyla ilgili olarak tanzim edilen raporun Rektörlük makamına sunulduğunu anlattı. Bu rapora istinaden Prof. Dr. Şebnem Eskimez hakkında soruşturma açıldığını, soruşturma dosyası ve alınan disiplin kurulu kararının da
YÖK'e gönderildiğini belirten üniversite yönetimi, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yükseköğretim Kurulu'na gönderilen dosya, Yüksek Disiplin Kurulu sıfatıyla toplanan Yükseköğretim Genel Kurulu'nda görüşülmüş ve teklif edilen 'yönetim görevinden ayırma cezası' kabul edilmiştir. idari bir boşluğun oluşmaması için DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, geçici olarak dekan vekili olarak atanmıştır. Şunu belirtmek isteriz ki, yetkisiz ve usulsüz bir şekilde üniversitemizin adını kullanarak, kendilerini 'izleme komisyonu' olarak adlandıran, kamuoyunu yanıltma ve üniversitemizi karalama misyonunu üstlenmiş bu grubun hiçbir meşruiyeti olmayıp, üniversitemizce de tanınmamaktadır. Öncelikle yasaların yanında yer alması ve kamu yararını gözetmesi gereken kişi ve kuruluşların, yasalara aykırı işlem ve usulsüzlük yapanlara destek vermeleri düşündürücü olup, bu durum kamu vicdanını yaralamaktadır."



SON DAKİKA HABERLERİ

Ahmet Altan Ahmet Altan
Acayip memleket
YazıYorum-Ferat YazıYorum-Ferat
Açılım bombaya dönüşürse
Etyen Mahçupyan Etyen Mahçupyan
Travma bizimdir, bizim kalacak...
Rasim Ozan Rasim Ozan
Parti içi demokrasi safsatası
Suzan Samancı Suzan Samancı
Roj Tv neden Türkiye'den yayın yapmasın
Özgür Amed Özgür Amed
NEDEN İNADINA BARIŞ
Cevat Düşün Cevat Düşün
Türkiye` de Sanik Olmak Bir Kamu Görevidir
Mahmud Hocaoğlu Mahmud Hocaoğlu
Çözüm: Federasyon
Benjamin Benjamin
Spor sadece futbol değildir
Eğitimci Eğitimci
Eğitim Üzerine
Av.Bülent Temel Av.Bülent Temel
301 DEĞİŞMEDİ

ANKET

Sizce Açılım neyi ifade ediyor?










Tüm Anketler



Döviz

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.4936 1.5008
  Euro 1.9252 1.9345

Ajansdiyarbakir.com © Tüm Hakları Saklıdır. Yazarlar ve editörler yazdıkları haberlerden ve yazılardan sorumludur. Dış yazarlardan gerekli izinler alınmıştır. Haberler kaynak gösterilerek alınabilir.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi